Motion

Tiedonvälitystä animaation keinoin

Artlab Motion loihtii visuaalisia havainnollistuksia tutkimustiedosta sekä muusta monimutkaisesta asiasisällöstä. Autamme tutkimusryhmiä, yksittäisiä tutkijoita ja muita tiedon tuottajia välittämään viestinsä selkeästi ja ymmärrettävästi laajalle yleisölle. Alla muutamia esimerkkejä tekemistämme animaatiotuotannoista.

Ota yhteyttä, jos kaipaat tiedollesi selkeää ja intuitiivista havainnollistusta!

Laboratory of Neurotherapeutics / Helsingin yliopisto

Helsingin Yliopiston farmaseuttisen tiedekunnan Laboratory of Neurotherapeutics tutkii EEG:n käyttöä masennuslääkehoitojen yksilöimiseksi. He tarvitsivat kätevän tavan esitelläkseen tutkimustuloksensa toisille tutkijoille ja suurelle yleisölle.

Autoimme heitä strukturoimaan heidän tutkimuksensa oleellisimman informaation ja koostamaan sen kaksiminuuttiseksi animaatiokäsikirjoitukseksi. Tiedon visualisointi suunniteltiin läheisessä yhteistyössä tutkimustiimin kanssa ja se perustuu tutkimuksesta saatuun dataan.

KVL-animaatio / Lauttasaaren yhteiskoulun lukio


Lauttasaaren kansainvälisen liiketoiminnan lukio halusi kertoa ainutlaatuisesta opetussuunnitelmastaan tuleville oppilaillensa. Animaation käsikirjoitus tehtiin yhdessä koulun oppilaiden kanssa, jotta se olisi kohdeyleisölleen sisällöltään relevantti ja muodoltaan kiinnostava.

Burning Stories / Aalto-yliopisto

Aalto-yliopiston Burning Stories -tutkimustiimi tarvitsi apua avatakseen konseptinsa heidän kohdeyleisölleen eli ihmisille, jotka ovat käyneet Burning Man -festivaaleilla. Rakensimme animaatiokäsikirjoituksen läheisessä yhteistyössä tutkimustiimin kanssa.

Erityisen tärkeää animaatiota tehdessä oli viestiä, mitä tutkimus antaa takaisin yhteisölle ja mikä tutkimuksen arvo olisi osallistujille itselleen. Kun käsikirjoitus saatiin valmiiksi, suunnittelimme animaation visualisoinnin ja musiikin burner-kulttuuri mielessä.

Skholen liiketoimintamalli

Skhole on yritys, joka tuottaa verkkokoulutus terveysalan ammattilaisille. He halusivat selittää animaation keinoin liiketoimintamallinsa ja tulevaisuuden näkymänsä potentiaalisille rahoittajille.

Pyrimme tekemään esityksestä yksinkertaisen, mutta visuaalisesti miellyttävän. Hyödynsimme Skholen mallin ydinperiaatteiden selittämiseen universumista löytyviä visuaalisia metaforia mikro- ja makroskaalalla.

Ota yhteyttä!