Artistikaari


Artistikaari on yhtyeitä ja artisteja varten luotu kokonaisuus, jonka alkaessa sekä tuotettava että tuottaja tietävät pääsevänsä hyviin käsiin.

Emme tyydy myymään pelkkiä seiniä ja mikrofoneja. Haluamme tarjota artisteillemme kokonaisvaltaisen tuen esituotannosta jälkituotantoon, pitäen kokonaisuuden tiiviisti Artlabin tuottajan hellässä ohjauksessa.

Haemme Artistikaareen yhtyeitä ja artisteja, jotka ymmärtävät taiteellisen tuottajan roolin levynteossa. Hyvä musiikkituottaja pitää levynteon kustannukset hallinnassa, kun studiossa ei tarvitse viettää tuhansia päämäärättömiä tunteja. Tuottaja auttaa hiomaan kappaleista löysät pois ja tarpeelliset sisään, aikatauluttaa ja suunnittelee äänityspäivät parhaan lopputuloksen aikaansaamiseksi sekä toimii bändin ulkojäsenenä albumin tuotannon ajan.

Artistikaareen kannattaa varata vähintään kuukausia aikaa. Etenkin esi- ja jälkituotantovaihe sisältävät äärimmäisen intensiivistä luovaa työtä. Kun tuotannon antaa muhia sopivasti, on teos relevantti vielä kymmenienkin vuosien päästä.

Studiosta voit lukea lisää täältä

Tuotannon vaiheet

Esituotantovaiheessa biisit demotetaan tuottajaa varten esimerkiksi Demotehtaassa. Tuottaja kuuntelee kappaleet, ehdottaa muutoksia tai ideoita yhtyeelle ja suunnittelee äänitysaikataulut. Ideoita joogataan puolin ja toisin, kunnes kaikilla on kappaleista selkeä näkemys. Vähän improvisointivaraa on tietysti aina hyvä jättää.

Äänitysvaihe on juuri sitä, miltä se kuulostaakin, eli raitaa narulle metritolkulla. Esituotannon ja äänitysten väliin on järkevää jättää tarpeeksi aikaa – joskus jopa kuukausia – jotta mahdolliset muutokset ehditään treenata kuntoon. Tuottaja toimii tässä vaiheessa projektin työnjohtajana. Esituotantovaihessa tapahtuvan tarkan suunnittelun ansiosta kaikki voivat keskittyä olennaiseen – taiteeseen.

Jälkituotannossa tehdään mahdollisia jälkiäänityksiä, orkestraatioita, stemmoja ja miksataan koko paketti kasaan. Artlabilla biisejä kommentoi aina myös toinen musiikkituottaja, jotta lopputulokselle saadaan monet korvat. Masterointi tehdään joko toisen äänivelhomme kanssa tai ulkopuolisessa pajassa.

Viestintävaiheessa tarvittaessa perehdytään Artistin mielenmaailmaan, musiikin syntyprosessiin ja universumin suuriin kysymyksiin. Fiilis ja viesti paketoidaan promopaketiksi. Kaikista Artistikaaren asiakkaista otetaan myös äänitysvaiheessa promokuvat artistin ja Artlabin käyttöön. Valmis paketti lähetetään promokuvineen ja -teksteineen alan ammattilaisille Artlabin avustuksella.


MITEN HAEN ARTISTIKAAREEN?

Mikäli koet, että projektisi sopisi artistikaareen, lähetä yhteystietosi sekä kuvaus musiikistasi yhteydenottolomakkeen kautta ja me olemme sinuun yhteydessä. Huomioithan, että tuottajamme valitsevat projektinsa sen mukaan, kokevatko he kykenevänsä antamaan juuri siihen projektiin tarvittavaa näkemystä.

Voit tutustua Villen, Jussin ja Tuomaksen ajatusmaailmaan surffaamalla blogissamme tai tulemalla paikan päälle juttelemaan. Vaihtoehtoisesti voit jättää tuottajavalinnan meille, koska tunnemme toistemme metkut ja vahvuusalueet läpikotaisin. Kävi miten kävi, olet joka tapauksessa lämpimissä, osaavissa ja ennen kaikkea helvetin mukavissa käsissä.

Tavoitat meidät tämän napin takaa