Luonnon konserttisali

Bombus hypnorum

Luonnon konserttisali on musiikillinen matka, joka limittyy kimalaisen, bombus hypnorumin, elämänkaareen. Teoksen raaka-aineena sovelletaan kartanokimalaisesta kerättävää dataa, joka muovautuu lavateokseksi erilaisin taiteellisin ja teknisin menetelmin: esityksessä elävä musiikki yhdistyy interaktiiviseen visualisointiin ja nykytanssiin.

Artlab toteuttaa kokonaisuuden yhdessä Metsähallituksen Luontopalvelujen kanssa, Koneen Säätiön tuella. Luovassa roolissa ovat taiteilijoiden ja ympäristöasiantuntijoiden lisäksi myös katsojat, jotka pääsevät osallistumaan teoksen tekoon sitä edeltävissä työpajoissa.

”Audiovisuaalisen taiteen avulla yleisö voi kokea maailman kimalaisen aistein.”
– Kimalaistutkija Olli Loukola

Taiteelliset metodit

Teos yhdistää kokeellista audiovisuaalista kerrontaa ja musiikkia. Teoksessa esiintyvät elektroninen sellisti Max Lilja sekä multi-instrumentalisti Ringa Manner, joiden sävellykset yhdessä Kaisa Niemen nykytanssin sekä ääni-, valo-, puku-, ja videosuunnittelun kanssa kertovat kimalaiskuningattaren tarinan. Tarkoituksena on jättää teoksen katsojiin pysyvä tunnejälki ja voimaannuttaa heidän luontosuhdettaan.

Videosuunnittelun ovat mahdollistaneet Notch- sekä TouchDesigner -ohjelmistot, Nvidia sekä Microsoft.

Oletko kiinnostunut kuulemaan lisää? Ota yhteyttä!

Työryhmä

 

  • Sävellys: Ringa Manner & Max lilja
  • Tanssi ja koreografia: Kaisa Niemi
  • Pukusuunnittelu: Amita Kilumanga
  • Valo- ja lavasuunnittelu: Anton Verho
  • Video- ja äänisuunnittelu: Jani Hietanen
  • AV-tekniikka ja konsultointi: Marko Tandefelt
  • Käsikirjoitus: Anttoni Palm
  • Tuotanto: Artlab Productions Oy

Esitykset

Teos esitetään vuoden 2021 elo-syyskuussa Kajaanissa ja Punkaharjulla.

Hankkeesta ja taiteellisista prosesseista julkaistaan haastattelu- ja making of -materiaalia vuoden 2020 ja 2021 aikana.

Luonnon konserttisalin viralliset sivut

Taide viestinnän ja opetuksen välineenä

Tiede tuottaa meille tärkeää tietoa itsestämme, luonnosta ja maailmasta, jossa elämme. Tieteen tuottamalla tiedolla on potentiaalia muuttaa maailmaa paremmaksi paikaksi meille kaikille. Kirjoihin ja artikkeleihin haudattu tutkimustieto ei pelkällä olemassaolollaan kuitenkaan saa sitä aikaan.

Tullakseen todella vaikuttavaksi, tieto on puettava muotoon, jossa se koskettaa vastaanottajaansa. Tilastot, teoriat ja mallit eivät aina riitä selittämään, miten niiden kuvaamat ilmiöt koskettavat meitä yksilötasolla. Luovalla kuvan, äänen ja kerronnan käytöllä maailmaa muuttavat tutkimustulokset voidaan tuoda esiin tavalla, joka tekee syvän vaikutuksen.

Yhteistyökumppanit

Metsähallitus logo
Notch logo
Touchdesigner
koneen säätiö logo
Ota yhteyttä